Een hartverwarmend consult.

Ken je dat? Dat je tegen iemand zegt: “je hebt een plekje in mijn hart”! Anderen zeggen dan vaak over je dat je een “groot hart” hebt. Maar wat doet dit nu energetisch met jouw hart? Heb je daar ooit bij stil gestaan? Ik tot een paar maanden geleden niet, en mijn cliënt van vandaag ook niet.

Veel HSP mensen met een burn-out ( of een grote kans daartoe) hebben een “groot hart”. Ze geven veel. Ze geven liefde en energie aan anderen. Ze willen anderen vaak helpen. Ze gaan hun zorgen, angsten, verdriet en problemen dragen. Ze hebben moeite om “Nee” te zeggen. En vaak vergeten ze zichzelf, nemen hun eigen ruimte niet in.

Vandaag had ik zo ’n cliënte.

Ze was afgelopen week niet helemaal lekker geweest, een oude kwaal die weer opspeelde. Een kwaal waarvan ze had gedacht daar eindelijk van af te zijn. En dit irriteerde haar enorm. Doordat ik mezelf voor elk consult, afstem op de cliënt, had ik al een paar aandachtspunten voor het consult doorgekregen. In dit geval had het te maken met:  Acceptatie; Alles doen vanuit het denken; Je aanpassen aan wat je denkt dat anderen van je verwachten; Het gevoel steeds iets te moeten doen om te bereiken wat je wil bereiken. En met dit in mijn achterhoofd begon ik haar vragen te stellen.

Disbalans tussen denken en voelen:

Door de vragen die ik stelde kwam ze tot ontdekking dat er een disbalans aanwezig was tussen haar denken/Ego en haar voelen/zachtheid voor zichzelf. En dit zat met name bij haar hartstreek. Daar kon ze moeilijk contact mee maken. Ergens in een hoekje zat een klein zacht beertje (haar zachtheid) maar op de voorgrond stond een grote gestalte (het ego), die overal wel iets van vond en haar aandreef om maar door te gaan. Met wat oefeningen konden we ze naast elkaar zetten en kwam er al iets meer balans.

Je eigen hart bewonen:

Toen vroeg ik haar of ze zelf in haar hart aanwezig was? “Ja “ zei ze, met een blik van natuurlijk, wat is dat nu voor een vraag. Maar toen ik het nogmaals vroeg, en ze echt ging voelen kwam ze tot ontdekking dat ze er naast stond. Haar hart was zo gevuld met alle mensen die ze een plekje in haar hart had gegeven, waarvoor ze dingen was gaan dragen, dat er geen plek meer was voor haarzelf. Toen ze zich hiervan bewust werd kon ze iedereen eruit gaan halen.  Ook de mensen die haar zeer nabij zijn, al ging dat wel lastiger. Door mensen uit je hart te halen wil niet zeggen dat je minder van ze houdt. Maar als je je eigen hart niet kan bewonen, kan er ook geen echt contact zijn met jezelf vanuit je hart.

Energetische schoonmaak:

Toen iedereen uit haar hart was verwijderd, voelde ze dat het nodig was om het hart schoon te maken. Alle oude en niet-eigen energieën werden verwijderd. In haar visualisatie zag ze dat de ramen nu open konden (aan het begin van de sessie waren deze dicht). Ook aan de achterkant kon nu een doorgang ontstaan. Het werd steeds lichter, ruimer en mooier. Toen was het tijd voor haar om zelf haar hart weer te gaan bewonen.

Uit eigen ervaring weet ik dat dit een heel emotioneel en bijzonder moment is. Om jezelf op de eerste plaats te zetten als je dat al heel lang niet meer gewend bent, is heel speciaal. Want de gewoonte om altijd voor de anderen te zorgen en jezelf te vergeten zit vaak diepgeworteld. Het vraagt moed om dit anders te gaan doen.

Kilo’s lichter:

Door weer bezit te nemen van haar eigen hart, haar eigen ruimte weer in te nemen,kon alles weer gaan stromen. Ze voelde zich kilo’s lichter. Waar ze, in het begin van de sessie, een klein poppetje was naast haar hart, was ze nu heel groot. Ze stond in het centrum van haar hart en werd steeds groter. Groter zelfs dan haar hart, groter dan zichzelf. Maar wel helemaal verbonden met haar hart. Dit gaf haar een euforisch gevoel van ZIJN en KRACHT.

De warme stroom van liefde kon nu vanuit haar hart haar hele wezen vullen. Het was letterlijk en figuurlijk een hartverwarmend consult.

Hoe is het met jouw hart?

Hoeveel mensen heb jij in je hart gesloten? Is er nog plaats voor jezelf? Of sta je er net als mijn cliënt naast? Heb je hulp nodig om je eigen hart weer te bewonen? Neem dan contact met me op! In mijn praktijk de Vreugdesprong in Oosterhout help ik je om weer bezit te nemen van je eigen hart.

Bel me op 0162-748170 of stuur een mail naar info@devreugdesprong.nl