Mijn eigen leven weer leven

Door diverse oefeningen en opdrachten tijdens mijn opleiding tot Energetisch Therapeut vielen er ineens heel veel puzzelstukjes op hun plek. Zo kwam ik erachter dat ik hoog sensitief (HSP) en een alleen geboren tweeling ben. Eén van de kenmerken daarvan is dat je jezelf dienstbaar wil maken, ook al gaat dit ten koste van jezelf.

Ons brein is een meester om ons hierin gevangen te houden. Om je  volledig bewust te worden van de valkuilen en valse overtuigingen die je in je leven opgeroepen hebt om te kunnen overleven, heb je vaak iemand nodig die je daarop attendeert. Ik ook.

Mezelf wegcijferen had uiteindelijk gevolgen voor mijn lijf. Want ik ben hier op aarde om mijn eigen leven te leven. Dus mijn lijf ging protesteren. Dit resulteerde bij mij in een burn-out en later nog in een frozen-shoulder. Het leek of mijn hele lijf steeds meer vastliep. Ik was destijds al jaren voetreflextherapeut en wist dat alle signalen die je lichaam uitzendt, in de vorm van klachten, je eigenlijk iets willen vertellen. Je hoeft ze alleen maar juist te interpreteren…..

Energetisch therapeut Oosterhout

Ik kwam bij een energetisch therapeut terecht en via haar hoorde ik over de opleiding hiertoe. Op het moment dat zij dit vertelde maakte mijn hart een vreugdesprongetje! Er kwam een lach op mijn gezicht, twee weken later was ik gestart en die lach is er nog steeds. Wat ik hier allemaal heb geleerd heeft mij veel veranderd. Ik ben veel zekerder geworden, sta met beide voeten op de grond en bewoon nu dus wel mijn lichaam, heb weer energie en kan mijn grenzen beter herkennen bewaken en aangeven.

En dat gun ik jou ook! Graag ga ik, samen met jou, aan de slag om jouw leven weer in eigen handen te krijgen, om je valkuilen te leren zien, je valse overtuigingen om te buigen en weer vol energie je leven op te kunnen pakken en te leven.

Wil jij dit ook? Maak dan snel een afspraak dan gaan we dit avontuur samen oppakken. Ik geef je de handvatten die je nodig hebt om dit te doen en ondersteun je door vastgeraakte pijnstukken, in je energiesysteem, weer in beweging te brengen.

Lieve groet Monique
Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout


Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

‘Mijn eigen leven weer leven’

— Monique Hanegraaf, Energetisch therapeut Oosterhout