HSP vaak ten grondslag aan burn-out

Door mijn burn-out kwam ik erachter dat ik, wat ze noemen “een hoog sensitief persoon” ben. Maar wat betekent dit nou? Als HSP heb ik me jarenlang, al van kinds af aan, aangepast aan mijn omgeving. Ik voelde alle stemmingen uit mijn omgeving haarfijn aan. Ik nam, totaal onbewust, de emoties van anderen op in mijn eigen systeem. De grens tussen mezelf en de ander was vervaagd. Ik was zo gericht op de behoeften van de ander en wilde koste wat kost de harmonie bewaren, dat ik mijn eigen behoeften opzij schoof. Dit gaf stress in mijn systeem met uiteindelijk een burn-out tot gevolg. Ik was niet in verbinding met mijn eigen lijf, was onzeker en had een minderwaardigheidsgevoel.

Door de ontwikkeling die ik hierin heb doorgemaakt, mijn opleidingen en werkervaring kan ik mij goed in de ander verplaatsen en de tools aangeven om hiermee om te leren gaan.

Heb je vaak last van fysieke klachten?

Zoals: hoofdpijn, nek- en/of schouderklachten, maag- en/of darmklachten, drukkend gevoel op de borst of verminderde weerstand?

Of heb je meer last van emotionele klachten?

Zoals: Stemmingswisselingen, paniekaanvallen,  opgejaagd gevoel, lusteloos, nergens meer van genieten of is alles teveel?

Of juist meer mentale klachten?

Zoals: concentratieproblemen, black-outs, sombere gevoelens, depressie, controle niet los kunnen laten of helemaal kwijt zijn?

Of zijn er persoonlijke eigenschappen die je in de weg zitten?

Zoals: perfectionisme, moeilijk nee kunnen zeggen, moeite met plannen, please gedrag, controle willen vasthouden, groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeite met hulp vragen, hoge eisen stellen aan jezelf, weinig zelfwaardering/-liefde?

Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

Weer 'on top of the world!'

Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

Samen gaan we aan het werk om jou weer dat fijne energieke gevoel te geven. Het gevoel dat je de hele wereld weer aan kan! Dat niets te veel is maar waarbij je wel goed je eigen grenzen kunt bewaken.

Door op zoek te gaan naar je valkuilen, je onbewuste overtuigingen en onopgeloste pijnstukken uit het verleden komt er ruimte in je lijf en leven.

Dit geeft dat “on top of the world gevoel”.
Wie wil dat nu niet?

Zonder stoorzenders weer helemaal je eigen energieke zelf

Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

Je voelt je weer energiek

Doordat je onderscheidt leert maken tussen stemmingen van jezelf en de ander heb je sneller in de gaten wanneer je je energie weggeeft en kun je dit tijdig herstellen.

Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

Je voelt je veel zekerder

Doordat je dichter bij je eigen gevoel kan blijven en niet meer heen en weer geslingerd wordt tussen je eigen stemmingen en die van de ander.

Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

Je voelt je zelfbewuster

Doordat je beter in contact staat met je eigen lijf en energie, voel je ook beter wie jij werkelijk bent, wat jij wil en wat voor jou belangrijk en goed is.

Hoe klanten mij ervaren