Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)

Hoe ga je om met lastige situaties

 

We kennen het allemaal wel. Van die situaties die je volledig uit het lood slaan. Maar soms zijn er ook minder heftige situaties die je de hele tijd bezig houden. Situaties waar je over blijft piekeren, die je wakker houden.

Hoe kom je daar dan uit?

Hieronder vertel ik hoe het nu voor mij werkt. Een aantal jaar geleden gebeurde er iets in mijn leven, wat alles volledig op zijn kop zette. Ik was totaal van de kaart. Liep alleen nog te huilen en te trillen, wist met mijn gevoel geen raad. Gelukkig had ik al een afspraak gepland staan met mijn Energetisch Therapeut voor een paar dagen erna.

Zijn energetische behandeling haalde mij uit de storm van de orkaan en plaatste mij in het oog daarvan. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het in het oog van de orkaan windstil. De situatie was niet veranderd, maar doordat ik in de rust kwam, in het nu, kon ik het handelen. Wat ik toen geleerd heb is dat zolang ik in het “nu” bleef, alles goed was. Dan was er rust.

Maar zodra ik na ging denken over het verleden of over de toekomst, schoot ik direct weer, uit het oog van de orkaan, de storm binnen. Om mijzelf staande te houden, heb ik mijzelf daarom aangeleerd om niet te veel met het verleden of de toekomst bezig te zijn.

Door dit te doen merkte ik dat er meer rust kwam in mijn leven.

Ook ging ik me meer richten op de dingen waar ik wel dankbaar voor kon zijn.  De mooie en fijne dingen in mijn leven dat ook mooi vertolkt wordt in het liedje van René Froger  “ Een eigen huis” .

Door me oprecht dankbaar te voelen, echt vanuit mijn hart, voelde ik mij een stuk gelukkiger. Door mijn aandacht te richten op de positieve aspecten in mijn leven, voelde mijn leven positiever.

In tal van workshops, lezingen, boeken en tijdschriften wordt dit ook uitgedragen. Je kan je leven helen door een andere mindset aan te nemen. En dat, waar jij je aandacht naar toe laat gaan, groeit.

Is het altijd makkelijk?….. Ja en Nee.

Stoppen met piekeren Oosterhout

Ja, als je het gewoon doet. En er verder niet over nadenkt, je niet af laat leiden door je geconditioneerde gedachten, je ego. Maarrrr….je ego, is wel een briljante geest die hele slinkse manieren heeft om jou wijs te maken dat dit onzin is.

Binnen mijn praktijk help ik mijn cliënten om deze vluchtwegen te herkennen, om van de rotonde van gedachten af te komen. Vaak blijf je steeds in dezelfde kringetjes rondgaan, steeds dezelfde gedachten, steeds dezelfde handelingen. Maar als je steeds hetzelfde doet of denkt veranderd er niets aan de uitkomst. Als je ergens naar toe wilt zal je een andere afslag moeten nemen op die rotonde.

En het maakt niet uit of dat de juiste afslag is, als na verloop van tijd blijkt dat je toch verkeerd gereden bent, keer je om en neem je vervolgens gewoon weer een nieuwe afslag. En met de ervaring die de vorige je gebracht heeft, kun je in de toekomst weer je voordeel doen.

Terwijl ik dit zo schrijf en er plaatjes bij probeer te zoeken, valt mij in dat zowel de orkaan als de rotonde met elkaar gerelateerd zijn.

Als je heel hard rond geslingerd wordt of rijdt kun je niet bepalen waar je heen wilt, je zal dus eerst tot rust moeten komen, even stilstaan, in het oog van de orkaan, om te bepalen: hoe nu verder? Welke afslag je nu het beste kan pakken op de rotonde van het leven.

Zit jij midden in een orkaan? Of blijf je maar steeds rondjes rijden? En wil je hier iets aan doen? Maak dan een afspraak.

Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)
Praktijk de Vreugdesprong Oosterhout HSP Burn-Out Stress (9)