Systeem Opstellingen

Door een systeem op te stellen is het mogelijk om snel en zonder veel woorden te ontdekken wat de onbewuste onderstroom is achter je eigen en andermans gedrag. Het laat verborgen verbanden zien met het grotere geheel waar we onderdeel van uitmaken. Dit stelt je in staat om je, uiteindelijk en op liefdevolle wijze, los te maken uit verstrikkende en hardnekkige patronen.

De meest bekende vorm van opstellingen is de familieopstelling, waarbij de onderlinge verhoudingen binnen een familie bekeken worden. Maar je kunt ook een afdeling op het werk opstellen, of een verlangen of een orgaan.
Het is altijd weer een bijzondere ervaring om te ontdekken welke verborgen, onbewuste verbanden mee spelen in relaties binnen een systeem.

Er zijn twee vormen van opstellingen

Individueel


 Gebeurt tijdens de 1 op 1 sessies. Hierbij wordt gebruik  gemaakt van vloerankers en/of poppetjes.

Familie Opstellingen Oosterhout

In een groep met representanten

 

Hierbij is er 1 vraagsteller en zijn er meerdere representanten. Zij vervangen de vloerankers en poppetjes. Doordat de representanten uit kunnen spreken hoe zij zich voelen en dit ook zichtbaar laten zien, werkt dit heel krachtig voor de vraagsteller. 

Daarnaast staat er geen enkele representant voor niets in het veld. Elke plek heeft zijn eigen thema dat, heel wonderlijk, ook weer aansluit bij thema’s van de representanten.

Hoe klanten mij ervaren