Praktijk de Vreugdesprong bestaat 5 jaar!

Praktijk de Vreugdesprong bestaat 5 jaar!

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Het voelt nog maar zo kort geleden dat ik praktijk de Vreugdesprong liet registreren bij de kvk. Maar dat is dus inmiddels alweer 5 jaar geleden.

Praktijk de Vreugdesprong bestaat gewoon al 5 jaar!!! Ik moet het gewoon nog even goed tot me door laten dringen. Ik zat laatst wat dingen te overdenken toen ik tot dit besef kwam! De exacte datum is dan ook al voorbij, maar dit heugelijke feit helemaal stilletjes voorbij laten gaan wil ik toch ook niet. Vandaar deze blog met de titel ( ja ik benoem het nog 1 keertje…) “Praktijk de Vreugdesprong bestaat 5 jaar!!!!”.

Terugblikken en vooruitkijken.

Eerst maar eens even terugblikken: Nadat ik me had ingeschreven bij de kvk begon ik met af en toe een uurtje een ruimte huren in Breda, om daar dan een stagecliënt te behandelen voor de opleiding tot energetisch therapeut, die ik destijds volgde. Maar na een aantal maanden begon het te kriebelen, ik wilde heel graag een eigen ruimte waar ik elke dag aan de slag kon.

En die ruimte werd al snel gevonden bij het Tricorp business centre in Oosterhout, lekker vlak om de hoek van waar ik woon en voldoende gratis parkeergelegenheid, dus ideaal.

Bijna dagelijks was ik daar in de weer en ook mijn voetreflextherapie blies ik nieuw leven in. Verder was ik die eerste jaren ook nog druk met het volgen en afronden van mijn opleiding tot energetisch therapeut. Wat een mooie, boeiende en verrijkende tijd was dit. Ik heb veel mooie en lieve mensen mogen ontmoeten, nieuwe vriendschappen mogen sluiten en heb vooral veel innerlijk werk verzet. Want een dergelijke opleiding haal je niet zonder ook de weg van zelfreflectie/-ontwikkeling te doorlopen. Wat een verrijking is dat toch! Een cadeautje voor jezelf wat ik iedereen aan kan raden. Door steeds weer een laagje dieper van jezelf te ontdekken en te ont-wikkelen, kom je steeds krachtiger, zelfbewuster, blijer en liefdevoller in het leven te staan. Zo heb ik dat althans ervaren. En ook nu gaan deze processen nog steeds door. Ik pak de signalen voor een nieuw proces nu zelf steeds sneller op. Vaak worden ze aangereikt door mijn cliënten en/of mijn omgeving i.p.v. dat de docenten mij daar op attent maken.

Maar even weer terug naar het terugblikken…. Mijn diploma heb ik behaald, inschrijvingen bij de beroepsverenigingen volgden waardoor de behandelingen mogelijk vergoed kunnen worden en ik haalde ook mijn diploma voor burn-out coach. Ging me steeds meer bezighouden met opstellingen en elk jaar waren er meer cliënten die hun weg naar mijn praktijk wisten te vinden.

Maar er gebeurde nog meer. De praktijk moest een aantal keren sluiten om een voor iedereen bekende reden, wat voelde alsof je elke keer weer van voren af aan moest gaan opbouwen. Toch heeft dit ook mooie dingen gebracht, zo ontdekte ik dat je ook heel goed online energetisch kunt behandelen. En ook een 1 op 1  opstelling lukt. Dit had ik van te voren nooit kunnen bedenken.

Op het thuisfront ging mijn man minder werken en daarmee startte er een nieuwe fase in ons leven. We kochten een caravan en trekken er nu regelmatig een lang weekend op uit.

En daarmee komen we op het vooruitkijken

Door alle veranderingen werd ik genoodzaakt om mijn werk in de praktijk anders in te richten. Ik merkte ook dat ik het fijn vind om afwisseling te hebben in mijn werk. Ik merkte dat ik het mis om met groepen te werken (iets dat ik vroeger veel deed als zweminstructeur)

Dus er gingen dingen borrelen en bruisen.  Met een aantal collega’s ontstond het idee om onze krachten te bundelen en gezamenlijk opstellingen te gaan verzorgen. Deze opstellingsdagen zullen plaats gaan vinden in Den Bosch.

Daarnaast ben ik bezig om een workshop in elkaar te zetten. De precieze vorm is nog in ontwikkeling.

De praktijk gaat verhuizen!

En heel belangrijk Praktijk de Vreugdesprong gaat verhuizen! Niet ver van waar ik nu zit heb ik een ruimte gevonden waar ik gebruik van mag gaan maken. Ik heb er specifiek voor gekozen om mijn eigen ruimte op te zeggen en bij iemand anders 1 tot 2 dagen per week de ruimte te huren, omdat ik door bovenstaande omstandigheden steeds minder dagen in mijn praktijk ben.

Het is een prachtige ruimte. Het is op de zolder van het monumentale pand de Gekroonde Bel. Met zicht op de dakspanten, heel licht en met 2 grote dakramen die open kunnen. Vooral dit laatste vind ik heel erg fijn. Heerlijk frisse lucht binnen kunnen laten was en is niet mogelijk in mijn huidige ruimte.

Van links naar rechts: Het deel van de Gekroonde Bel met het torentje; De ingang onder het torentje; Huisnummer is 106 A en volg de bordjes “Prikkels in de praktijk”; de trap naar de zolder is in het torentje met mooi lichtinval.

Boven kom je in een ruim opgezette wachtkamer met keukentje; En vanuit de wachtkamer kom je in de praktijk.

En mocht je nu denken : “ja leuk dit allemaal, maar ik kan geen drie trappen op….”. Dan is er ook altijd nog de mogelijkheid dat ik bij je aan huis kom.

Al met al waren het mooie tijden om op terug te kijken. En veel ontwikkelingen en leuks om naar uit te kijken. Op naar de volgende 5 jaar.

Liefdevolle groet

Monique