Tijdens de therapeutische gesprekken wordt er gesproken over de hulpvraag.

Hierbij speelt bewustwording een grote rol. Waarom heb je deze klacht? Wat zit er achter? Wat is de onderliggende oorzaak? Door je hiervan bewust te worden kunnen processen sneller op gang gebracht worden en kan er acceptatie en verbetering komen.

Bewustwording is als het zoeken naar de oorzaak van het signaallampje.

Zie het maar net als bij je auto: Als het oliepeil te laag is gaat er een lampje branden. Je lichaam doet dat ook maar dan in de vorm van een kwaal of ziekte.

Alleen zijn wij, over het algemeen, vergeten wat deze signalen van ons lichaam betekenen. Terwijl onze taal er toch echt vol mee staat….Zwaar op de maag…..Iets op je lever hebben….Je gal spuwen…

Dit zijn dan de meest algemene betekenissen maar ze geven al een aardig beeld van de richting waarin je mag gaan zoeken.

Therapeutische gesprekken Oosterhout

Voor ieder individu geldt echter dat er verschillende facetten zijn waarnaar je kan kijken, en daarom heeft een kwaal niet voor iedereen dezelfde betekenis.

Naast de achterliggende betekenis van je kwaal kijken we ook naar je overtuigingen, je achtergrond, je familiesysteem, je houding en je verhouding tot jezelf en anderen.

Hierbij maak ik gebruik van diverse gesprekstechnieken die ik geleerd heb in mijn opleidingen tot Energetisch therapeut en Burn-out coach.

Kosten:

Therapeutische gesprekken zijn onderdeel van iedere behandeling en worden niet apart in rekening gebracht.