Selecteer een pagina

25 jaar voetreflextherapeut! Dat vier ik met diverse acties!

  • In de maanden oktober/november/december 2020 ontvangt iedere cliënt € 10,00 korting per behandeling.
  • Koop je in oktober/november/december 2020 een strippenkaart dan reken ik deze korting door. Omgerekend ontvang je dan voor een behandeling € 15,00 (bij 6 strippen) of € 17,50 (bij 12 strippen) korting.
  • Alle cliënten ontvangen een actiebon! Hiermee betaal je voor je volgende behandeling € 25,00. (disclaimer: andere actie behandelingen en de strippenkaarten zijn hiervan uitgesloten)
  • Winkelactie: Op zaterdag 7 november 2020 ben ik aanwezig in de winkel van Van Liesdonk Modeschoenen. Ik geef dan kennismakingsbehandelingen Voetreflex. Informatie over inschrijven (verplicht i.v.m. corona) is te verkrijgen bij Van Liesdonk Modeschoenen.

Time flies…..

Terugkijkend op de afgelopen 25 jaar is er veel gebeurt en veranderd zowel privé als zakelijk.

Met de kinderen nog thuis, voerde ik mijn praktijk voornamelijk vanuit huis en tussen de bedrijven door. Nu heb ik een praktijkruimte buitenshuis en ben fulltime in de praktijk bezig.

Toen ik net afgestudeerd was als voetreflextherapeut was dit nog niet heel bekend bij het grotere publiek en zorgverzekeraars gaven geen vergoeding voor de behandelingen. Tegenwoordig is het bijna net zo normaal om naar een voetreflextherapeut te gaan als naar een fysiotherapeut. En met een aanvullende zorgverzekering wordt de behandeling door bijna alle zorgverzekeraars vergoedt.

Lief zijn voor je voeten

Zelf ben ik steeds meer gaan beseffen dat het masseren van de voeten ook werken is aan iemands fundament.

De voeten zijn onze basis, ze dragen ons en brengen ons overal naar toe. Ze vertellen ons ook veel over de wijze waarop we in het leven staan.

  • lopen we op onze tenen of zetten we onze hakken in het zand?
  • schermen we bepaalde gebieden af door eelt of staan we juist open?
  • staan we strak van spanning en stress of zijn we futloos en slap?

Door voetreflextherapie (een langer traject van behandelingen gericht op een hulpvraag b.v. Burn-out) maken we samen de onderliggende oorzaken inzichtelijk. Door het coaching gesprek ontstaat er inzicht en met het masseren van de drukpunten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Hierdoor kan de energie in het lichaam weer meer gaan stromen, worden energieblokkades opgeheven en functioneert het lichaam weer beter. De behandeling werkt ontspannend, herstellend en functie verbeterend.

Door te werken aan je fundament kan je het leven weer beter aan. Als de fundering van een huis niet voldoet kan het huis gaan verzakken, scheuren of zelfs instorten. Met ons lichaam is dat niet anders.

Ervaar je veel stress in je leven en ga je maar door, of loop je op je tenen om alle ballen in de lucht te houden dan is de kans groot dat je in een burn-out terecht komt. Dit is een geleidelijk proces waarbij je lichaam steeds sterkere signalen zal geven om je tot rust te manen.

Wat ik in de praktijk zie is dat de houding van de voeten veranderd. Door bij mijn cliënten te werken met de voeten en ze bewust te maken van hun houding, werken we aan hun fundament, aan hun basis.

Door zelf ook lief te zijn voor je voeten, ze regelmatig met aandacht te masseren en er op te letten hoe je staat, kun je ook de wijze waarop je in de wereld staat veranderen. Of kom de voordelen ervaren met een behandeling in de praktijk.

Maak een afspraak via het contactformulier op de website www.devreugdesprong.nl